Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Φιλία:-)

Φίλοι, φίλοι, φίλοι:)
Τι άλλο μπορούμε να σκεφτούμε την κάθε στιγμή της ζωής μας;
Με ποιόν μοιραζόμαστε τις χαρές, τις λύπες, τις στενοχώριες, τις αμφιβολίες μας;
Υπάρχει άλλος άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να περάσεις τη μέρα σου, να γελάσεις, να τσιρίξεις, να μιλήσεις και γενικά να είσαι ο εαυτός σου; :)
Η φιλία δεν είναι κάτι εύκολο! Γιατί αν έχεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φίλους, ξέρεις ότι μέσα στα εκατομμύρια ανθρώπων πάνω στη γη, κάποιος σε αληθινά νοιάζεται!
Αυτό όμως που πραγματικά κατάλαβα, είναι ότι η φιλία είναι μια λέξη που δεν περιγράφεται.. Σε ότι λεξικό και αν ψάξεις, σε όποια εγκυκλοπαίδεια, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εξηγήσει πραγματικά τι είναι η φιλία!  Γιατί πολύ απλά, φιλία, είναι κάτι το εξωπραγματικό, κάτι μεγάλο, κάτι ανεξήγητο, που κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να περιγράψει... Και εγώ θέτω την εξής ερώτηση: Πώς γίνεται δύο άνθρωποι χωρίς καμία συγγένεια να είναι τόσο δεμένοι; Και λοιπόν έχω την απάντηση!  Η φιλία δεν είναι κάτι που για να το ζήσεις χρειάζεσαι μυαλό... Είναι κάτι φτιαγμένο μεταξύ των ανθρώπων, για να μπορούν πολύ απλά να ζουν! 




Πολλές και διάφορες σκέψεις τριγυρίζουν όλη αυτή την ώρα το μυαλό μου, και πραγματικά δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω! Γιατί δεν είναι κάτι που απλά το κάνεις copy - paste. Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι συνοδοιπόρος μου, όχι μόνο στις εύκολες και ευχάριστες στιγμές, αλλά επίσης στις περιόδους θλίψης και δυσκολίας. Σε μια γνήσια φιλία υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός, ώστε να υπάρχει ώρα και χώρος για να εκφραστούν όλοι. Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που δε φοβάται να μας πει την αλήθεια, αν πιστεύει ότι σε κάτι έχουμε παρεκτραπεί. Είναι όμως παράλληλα έτοιμος να σεβαστεί τις επιλογές μας, έστω και αν διαφωνεί, χωρίς να φύγει από το πλευρό μας. Ίσως να γίνομαι λίγο κουραστική. Ίσως να λέω μπούρδες. Αλλά για μένα αυτό είναι η ΦΙΛΙΑ. 
Να κάτι που θέλω όλοι να ακούσετε, απο το βιβλίο <<  Μικρός Πρίγκιπας >>>

" Πρίγκιπας: Γυρεύω φίλους. Τι πάει να πει <<ημερώσει>> ;
  Αλεπού: Είναι κάτι που παραμελήθηκε πολύ. Σημαίνει να δημιουργείς δεσμούς.
  Πρίγκιπας: Να δημιουργείς δεσμούς;
  Αλ : Βέβαια! Για μένα, δεν είσαι παρα ένα αγοράκι εντελώς όμοιο μ' άλλα εκατό χιλιάδες αγοράκια. Και δε σ' έχω ανάγκη. Μήτε και εσύ με έχεις ανάγκη. Για σένα δεν είμαι παρά μια αλεπού, όμοια μ' εκατό χιλιάδες αλεπούδες. Αν όμως με ημερώσεις, ο ένας θα έχει την ανάγκη του άλλου. Για μένα εσύ θα είσαι μοναδικός στον κόσμο. Για σένα εγώ θα είμαι μοναδική στον κόσμο... "



Αυτά είναι τα σοφά λόγια:) Αυτό το παραμύθι το αγαπώ:)






*** Εσείς, ξέρετε ποιοί είστε, σας ευχαριστώ που βρίσκεστε στη ζωή μου και μοιράζεστε μαζί μου όλες τις στιγμές:) Σας θέλω για πάντα εδώ***


10 σχόλια:

  1. υπέροχη τέπ μου άρεσε πολύ=)
    και θα συμφωνήσω μαζί σου..δεν υπάρχει τρόπος να ορίσεις τη φιλία..Αν μπορούσες να το κάνεις, ίσως να αφαιρούσες κάτι από τη μαγεία της..
    ~Καλό σου βράδυ<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ πολύ αγαπητή:)
    μόνο το σχόλιο σου μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να γράφωω:) καληνυχτα!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχχ με συγκινησες παλι ρε χαζουλι..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι αναγκαίο να υπάρχει συγγένεια ανάμεσα σε δύο άτομα για να αναπτύξουν στενές σχέσεις- το αντίθετο μάλιστα πιστεύω. Και όντως, η Φιλία είναι κάτι απαραίτητο, αν θέλουμε να ζήσουμε φυσιολογικά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαα και εγω, μεσα μου πιστευω οτι δεν υπαρχει καποιο ον στον κοσμο το ποιο να μην εχει αναπτυξει φιλικες σχεσεις με καποιο αλλο! ακομα και τα ζωα το κανουν- καποιες φορες οι δικοι τους δεσμοι ειναι υσχυροτεροι απο τους ανθρωπινους. σε ευχαριστω για το σχολιο σου!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μικρη μου τερψη, ποσο συμφωνησα μαζι σου οταν διαβασα την αναρτηση σου περι φιλιας! Ισως λογο του νεαρου της ηλικιας σου να μην εχεισ ακομα καταλαβει το ποσο δυκολο ειναι να κανεις πραγματικουσ φιλους, αλλα ενας ανθρωπος ειναι πολυ πλουσιος οταν καταφερνει και τους αποκτα!!Επιτρεψε μου μονο να σου πω και την προσωπικη μου αποψη: για μενα ειναι πολυυυυ ευκολο καποιος να ειναι διπλα σου στα δυσκολα (στο κατω κατω ολοι περνουμε κουραγιο οταν βλεπουμε οτι υπαρχουν χειροτερα απο αυτα που οι ιδιου βιωνουμε) αλλα ειναι τρομερα δυσκολο και μονο ενας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ μπορει να βρεθει κοντα σου στις ευτυχισμενες σου στιγμες χωρις να νοιωσει λεπτο φθονο για σενα... Συνεχισε να γραφεις γιατι πορσωπικα εμενα μου φωτιζεις την μερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχαριστώ:'' )χαίρομαι που σ' αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή