Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ρίξε χαμόγελο!

Είναι 11.30 το βράδυ, και έστιψα το μυαλό μου να δω ποιό θα είναι το επόμενο θέμα που θα "αναλύσω" . Έτσι, σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι ξεχωριστό που έγινε σήμερα, ή και γίνεται κάθε μέρα! Καθώς σκεφτόμουν, βρήκα κάτι το οποίο μπορεί να είναι καθημερινό, αλλά εντελώς ξεχωριστό. #ΧΑΜΟΓΕΛΟ# Ένα πράγμα που μπορεί να το βλέπουμε κάθε στιγμή, αλλά δεν είναι πάντα αληθινό. Έκφραση κλειδί που μας ενώνει, μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστούς, και μας φτιάχνει την διάθεση στις κακές στιγμές. Ένα χαμόγελο, μπορεί να σημαίνει πολλά ;) Ας πούμε, ένα χαμόγελο από κάποιον που είναι νευριασμένος μαζί σου, σημαίνει ότι σε έχει ήδη συγχωρήσει, ή ένα χαμόγελο από ένα φίλο σου σημαίνει ότι περνάτε καλά... Και ναι! Όσο περίεργο και αν φαίνεται, δεν υπάρχει μέρα -και δεν θέλω να υπάρξει- χωρίς να χαμογέλασω. Γενικά έχω (χαζό)χαρούμενη παρέα, αλλά και εγώ γελάω συνέχεια:Ρ


Και συνεχίζω, λεέγοντας ότι μέρα χωρίς χαμόγελο, είναι χαμένη μέρα... Δεν μπορώ να καταλάβω πως ζουν αυτοί οι στραβομούτσουνοι, οι κακοδιάθετοι, που αντί να σου λένε καλημέρα σου γυρνάνε την πλάτη! Μα όλος ο κόσμος το λέει! Το χαμόγελο δείνει ζωή, είναι μια ξεχωριστή μα τόσο απλή χαρά που κάποιοι δεν εκτιμούν... Ακόμα και αν είσαι στις μαύρες σου, ακόμα κι αν η τύχη σου έχει γυρίσει την πλάτη, ακόμα και αν δεν σε θέλουν οι φίλοι σου, χαμογέλασε και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά! Τουλάχιστον, αυτό δεν μπορούν να μας το κόψουν... Κανένας πρωθυπουργός και ποτέ :Ρ. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ζωής, και είναι ο μόνος για να περνάς καλά;)


Ενα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα, κι όμως είναι πολύτιμο. Πλουτίζει εκείνον που το δέχεται, χωρίς να φτωχαίνει εκείνος που το δίνει. Δεν διαρκεί παρά μονάχα μια στιγμή, αλλά η ανάμνησή του είναι πολλές φορές αιώνια. Ενα χαμόγελο αναπαύει τον κουρασμένο, δίνει θάρρος στον απογοητευμένο, παρηγορεί τον λυπημένο, αναπτερώνει την αισιοδοξία και δημιουργεί την ευτυχία στο σπίτι. Κι όμως δεν δανείζεται, δεν κλέβεται, δεν αγοράζεται, δεν παίρνεται εκβιαστικά, γιατί είναι κάτι που έχει αξία όταν δίνεται. Κι αν καμιά φορά συναντήσετε κάποιον άνθρωπο που δεν σας χαρίσει το χαμόγελο που αξίζετε, φανείτε γενναιόδωροι κι ανώτεροι άνθρωποι και δώστε του εσείς το δικό σας, γιατί κανένας δεν το έχει τόση ανάγκη, όσο εκείνος που δεν μπορεί να το δώσει.



Χαμογέλα, κάνει τους άλλους να ανησυχούν...!




Υ.Γ. μην ξεχάσεις να χαμογελάσεις! & παράκληση --> άκου αυτό το κομμάτι, αν και δεν είναι καθόλου μα καθόλου του στυλ μου... Προσωπικά προτιμώ την ροκ μουσική:)



  θερμή παράκληση:)
                                                                      άκουσέ το...

2 σχόλια:

  1. τρυφερές νότες αισιοδοξίας<3
    να χαμογελάς,μικρή=)
    *σου πάει<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα δεν γινεται να περνάει η ζωη χωρις χαμογελο:)
    ευχαριστωω:* εσυ εχεις ενα πολυ ξεχωριστο χαμογελο ομως;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή