Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Διπρόσωποι.

Για κανένα λόγο δεν παίζει να μην έχετε νιώσει πότε ότι κάποιος δίπλα σας που τον ξέρετε πολύ ή λίγο καιρό, δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που δείχνει. Φοράει τη μάσκα του σαν ένα παιδάκι τις Απόκριες, και συμπεριφέρεται σαν να μην τον νοιάζει τίποτα από τα λάθη που κάνεις, κι ότι δεν τον πειράζει όταν κάνεις πράγματα που δεν του αρέσουν.. Και εσύ, λογικά, πορεύεσαι έτσι όπως σου έχει μάθει. Και ξαφνικά όταν είναι όλα καλά κι ωραία, κι εσύ φυσικά δεν έχεις καταλάβει τίποτα από όλα όσα σκέφτεται και σχεδιάζει, σου πετάει ένα "εσύ φταις! Γι' αυτό, κι αυτό, κι αυτό το λόγο!". Και εσύ μένεις άναυδος με το πόσο καλά μπορεί κάποιος να κρύψει τον πραγματικό του εαυτό. Ξαφνικά νιώθεις μια αλλοτρίωση με τον εαυτό σου, περνάς σε άλλη διάσταση, και σου γεννιούνται διάφορα ερωτήματα σε σχέση με τον "μασκαρά". Κι αν είναι πολύ αργά πλέον όταν το καταλάβεις; Όταν το κακό έχει ήδη γίνει, και έχεις αναπτύξει πραγματικές σχέσεις μαζί του; Μπορείς να είσαι τόσο δυνατός ώστε να αποκοπείς από αυτόν τον ανθυγιεινό για τον εαυτό σου άνθρωπο; Και αν αυτό είναι που θέλει κι αυτός; Να τον αφήσεις απλά ήσυχο; Θα του κάνεις το χατήρι μετά από όλα όσα σου έχει κάνει; Ε όχι. Εγώ δεν είμαι διατεθημένη να γελάμε μαζί και να το παίζω χαρούμενη από τη μία, και από την άλλη να μου τη λες με το χειρότερο τρόπο μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί. Εγώ ειρωνίες δεν γουστάρω, και αν θες να με διώξεις, διώξε με στα ίσα. Μην προσπαθείς να με κάνεις να φύγω μόνη μου. Δεν πρόκειται να σου κάνω το χατήρι!

2 σχόλια:

  1. μικρη μου εχεις να παρεις πολλα μαθηματα.... εγω θα σου πω απλα ενα : εισαι σιγουρη οτι εσυ δεν είσαι διπροσωπη?θελω να πω οτι απλα πολλες φορες ενεργουμε με τροπο που ουτε και εμεις οι ιδιοι δεν το περιμενουμε, και απλα λεμε οτι αυτος δεν ειναι ο εαυτος μου.. με λιγα λογια λιγο πολύ όλοι ειμαστε διπροσωποι.. ειναι κατι που πρεπει να μαθεις και να πορευτεις με αυτο... με εκτίμηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική έχεις δίκιο.. Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή μας θα έχουμε γίνει διπρόσωποι για κάποιο λόγο.. Όμως στην προκειμένη φάση, δεν είμαι εγώ λάθος.. Κι αν έχω κάνει λάθος, δεν φέρθηκα διπρόσωπα.. Όπως αυτή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή