Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Όσο περισσότερο κοιτάς πίσω, τόσο λιγότερο προχωράς μπροστά..

Είναι γαμώτο πολλές οι φορές που σκέφτομαι το παρελθόν. Που θέλω να δημιουργήσω μια χρονομηχανή και να γυρίσω πίσω, σ' αυτές τις άσχημες στιγμές που δεν θα ήθελα ποτέ να υπάρχουν, και να τις διαγράψω οριστικά ή να τις αλλάξω.. Σκέφτομαι συνέχει πως θα ήταν να μην είχα πληγωθεί ποτέ, και να μην είχα κάνει ποτέ λάθη- να ήταν δηλαδή όλα ρόδινα. Και μετά από την περισυλλογή, ξαναγυρίζω στο σήμερα. Κοιτάω τι είχα και τι έχασα. Κάποιες φορές, η απώλεια αν και πονάει, λες "καλύτερα που ξέμπλεξα". Μετά όμως σκέφτεσαι πως θα είναι δύσκολο να προχωρήσεις μπροστά χωρίς αυτό. Και έπειτα, όταν ο χρόνος περνάει, σιγά-σιγά βάζεις μυαλό και βλέπεις ότι μέσα στα καθήκοντα σου σαν άνθρωπος είναι να προχωρήσεις μπροστά και με μια μαγική κίνηση να σβήσεις ότι μέχρι τώρα σε έχει πληγώσει. Και την επόμενη μέρα αφού κάνεις αυτό, τσακ! Βλέπεις τις μούρες τους και σου έρχεται να κάνεις εμετό:)

5 σχόλια:

  1. κι εγω εχω σκεφτει πολες φορε αχ και να χα μια χρονομηχανη! κι ομως θα επρεπε να μας διδασκουν ολα αυτα του παρελθοντος και να μας βοηθουν να ειμαστε πιο δυνατοι για το μελλον! καλο απογευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αναμνήσεις είναι μέρος του εαυτού μας.
    Αλλά πίσω να μη γυρνάς,το παρελθόν πρέπει να μένει εκεί που είναι!
    καλή Ανάσταση(:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι είναι μέρος του εαυτού μας και συμφωνώ.. αλλά πως να μη γυρνάω όταν συναντώ το παρελθόν μου κάθε μέρα;

      Διαγραφή
  3. Θεοδώρα ναι έχεις δίκιο και φυσικά πιστεύω ότι μόνο από τα λάθη μας μαθαίνουμε.. όμως αν τα λάθη που έκανες στο παρελθόν σε κυνηγούν συνεχώς; :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμ... η αληθεια ειναι οτι εχεις δικιο! και δυστυχως δεν μπορω να δωσω απαντηση! εκτος αν προσπαθησεις να τα αποφυγεις!

      Διαγραφή