Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Thinking about our future=/

Λοιπόν ξέρετε προφανώς τι θα ακούσετε... Ναι, ναι, ναι η οικονομική κρίση κτλ.. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Και γι' αυτό γράφω. Ελλάδα. Μια χώρα γεμάτη αξιοθέατα, φιλόξενους ανθρώπους, τουρίστες, και να πως κατάντησε! Κάθε μέση οικογένεια κάνει όσο περισσότερη οικονομία μπορεί για να μη λείψει τίποτα από τα μέλη της, και ιδιαίτερα τα μικρότερα. Φροντιστήρια Ελληνικών, Αγγλικών, ιδιαίτερα, από 'δω από 'κει... Και που να φτάσουν οι μισθοί των γονιών που πλέον πέφτουν κατακόρυφα; Εντάξει. Κρίση είναι, θα περάσει.. Και ούτως ή άλλως όλοι λένε την υγειά μας να 'χουμε! Πώς να την έχουμε, αφού έχουμε φθαρεί τόσο ψυχολογικά; Κανείς μα κανείς πλέον δεν είναι χαρούμενος. Όλοι υποφέρουν. Όλοι για λάθη που στο κάτω κάτω δεν είναι δικά τους. Λάθη ετών, τα οποία καταστρέφουν τη ζωή μας. Και οι γονείς μας έχουν ζήσει τη ζωή τους! ΕΜΕΙΣ; τι γίνεται με εμάς; τι γίνεται με αυτή την κυβέρνηση πλέον; Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανένα και τίποτα. Είμαι απλά εδώ για να πω την άποψη μου. Σε τρεις μέρες ανοίγουν τα σχολεία. Θα πάω 1η Λυκείου, και ανησυχώ για το μέλλον μου. Ποιο μέλλον δηλαδή, που τώρα έχουν καταστραφεί όλα. Ίσως να είμαι απαισιόδοξη και να τα λέω λίγο βαριά τα πράγματα. Μα όλα αυτά ήταν μόνο ο πρόλογος μου.


Έχω τόσα παράπονα, με τα οποία μπορώ να κάνω τον κάθε πολιτικό να δακρύσει. Είναι μόνο τρεις μέρες για το άνοιγμα των σχολείων, και πήγα να πάρω τα σχολικά μου. Τότε σκέφτηκα: "αα να μην ξεχάσω να πάρω ντύμα για να ντύσω τα βιβλία μου!" και μετά μια δεύτερη σκέψη πέρασε απ' τον μυαλό μου: "Ποιά ακριβώς βιβλία θα ντύσω; Τα βιβλία που δεν θα πάρω φέτος; " Και όλο ρωτάω τον εαυτό μου τι γίνεται. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ. Βέβαια, η σοφή όπως πάντα κυβέρνηση μας, έβγαλε την απόφαση. Τα βιβλία θα δίνονται σε φωτοτυπίες, στικάκια, σιντί κ.α. Και αυτά καλή μου κυβέρνηση ποιός θα τα πληρώνει; Εσείς; Εσείς που ήσασταν ανίκανοι να μας τυπώσετε τα βιβλία που στο κάτω κάτω δικαιούμαστε; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ; Γιατί όπως καταλαβαίνετε, τα σιντί και τις υπόλοιπες βλακίες οι γονείς μας θα τα πληρώσουν. Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Πάμε στα επόμενα τα οποία είναι και χειρότερα. Όλα τα παιδιά της γενιάς του '96 όπως εγώ, θα πρέπει να συνεχίσουμε το Λύκειο με το ολοκαίνουργιο σύστημα το οποίο σκέφτηκε η αγαπητή μας κυβέρνηση:) Πωπωπω μα τι τσακάλια πολιτικούς είναι αυτοί που έχουμε εδώ στην Ελλάδα; Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, η υπουργός παιδείας μας, ξύπνησε ένα πρωί αποφασίζοντας μέσα στην κρίση που περνάει ο κοσμάκης, να αλλάξει το πρόγραμμα εκπαίδευσης με το οποίο θα περνάμε στα Πανεπηστήμια, Τ.Ε.Ι. κτλ. Και όπως καταλαβαίνετε, το μόνο που γίνεται με την εκπαίδευση στη χώρα μας είναι ένα ΜΠΑΧΑΛΟ. Αρχίζουν τα σχολεία και δεν έχουν στείλει στους καθηγητές ΟΥΤΕ ΕΝΑ χαρτί για να τους ενημερώσουν για το καινούργιο αυτό σύστημα. Ούτε στους καθηγητές, ούτε και στους μαθητές. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ; Αλλά βέβαια, εκείνους δεν τους νοιάζει. Εκείνοι, δεν θα έκαναν τα ίδια στα παιδιά τους. Εκείνοι, θα πήγαιναν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν, τι έκαναν ή τι θα κάνουν αυτοί. Μα ενδιαφέρει που πλέον, δεν θα έχουμε κάτι να κάνουμε εμείς. Τι εννοώ; Βάζουμε τον κώλο μας κάτω, στρωνόμαστε και διαβάζουμε για τρεία χρόνια. Μπαίνουμε στη σχολή μας, όλα τέλεια, μέχρι που βγαίνουμε, και όπως κάθε λογικός άνθρωπος, ψάχνει... δουλειά. Δουλειά; Μα αυτή είναι μια άγνωστη λέξη γι' αυτούς! ΑΝΕΡΓΙΑ. Αυτή είναι η μόνη λέξη που ξέρουν, και που μεταχειρίζονται καλύτερα, αφού όλο και την αυξάνουν. Παίρνουμε τα διπλώματα και τα κρεμάμε στον τοίχο. Που ξέρεις, μπορεί στα 30 σου, να βρεις καμιά δουλειά ως σερβιτόρος;) 


Για όσους πολιτικούς ΜΠΟΡΕΙ να το διαβάζουν αυτό, θέλω να πω πως για ότι γίνει εσείς φταίτε. ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΩΞΑΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ. Τώρα, μείνετε με τις περιουσιάρες σας που φτιάξατε βρόμικα και χαρείτε τη ζωή σας. Γιατί εμείς, φεύγουμε...

3 σχόλια:

  1. τα περισσότερα από αυτά που λες είναι σωστά, αλλά να μην ξεχνάμε πως και αυτούς εμείς τους ψηφίσαμε. Ακόμη κι αν απέχαμε, αφήσαμε άλλους να τους ψηφίσουν... Πέρα απο αυτό συμφωνω μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωπα Ευα...νομιζω η μικρη που εγραψε την εκθεση δεν εχει ψηφισει ακομα....αυτους τους τυπους που αναφερεις....!!γενικα τα παιδια τα οποια δεν εχουν δικαιωμα ψηφου....υποφερουν απο τα λαθη των γονιων τους...των παππουδων τους....!!!αυτοι μας κατεστρεψαν.....κ να μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ που σχολιάσατε, και μου γράψατε τη γνώμη σας:)

    -> Εύα, φυσικά δεν ξεχνώ ότι τους ψήφισε ο λαός, δηλαδή τα άτομα τα οποία είναι άνω των 18. Η καταστροφή λοιπόν, δεν ήταν δική μας επιλογή, αλλά των γονιών και των παππούδων μας, που με το δικό τους μυαλό πιστεύουν ότι αυτό ήραν το σωστό. Θα μου πεις "μα πατέρας σου είναι ρε, πες του κάτι!" αλλά δεν μπορώ, γιατί πολύ απλά είναι προσωπική απόφαση του καθενός... Εγώ, και η γενιά μου πιστεύω πως δεν θα τους ψηφίσουμε καν!

    -> Μάνο, συμφωνώ απόόόόλυτα μαζί σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή